Kukat, koristelut ja muistaminen

Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys hautajaisten tunnelman muodostumisessa. Esimerkiksi vainajan lempikukkia koristeluun käyttämällä tilaisuuteen saadaan persoonallisuutta vainajan muistoa kunnioittaen.

Kukkalaitteet hautajaisiin

 Hautajaiskukat kertovat vainajasta ja tämän persoonasta. Koristeluissa voidaan käyttää esimerkiksi vainajan lempikukkia tai hyödyntää tämän lempivärejä. Tarjoamme useita erilaisia kukkalaitteita. Alla näet joitakin esimerkkejä valikoimastamme.

Koristelut

Kukkien lisäksi muistotilaisuudessa voidaan käyttää esimerkiksi kynttilöitä tuomaan tunnelmaa. 

Koristeluilla voidaan luoda siunaus- ja muistotilaisuudesta vainajan näköinen tapahtuma. Tavallisesti arkun päälle asetetaan suruvihko tai kukkakimppu, joka voi olla tehty vainajan lempikukista tai hyödyntää tämän lempivärejä. Lisäksi on tavallista koristella alttari kukin ja kynttilöin. Muistotilaisuudessa on usein myös muistopöytä, joka koristellaan vainajan kuvalla, kynttilöillä ja adresseilla.

Hautajaisvieraat tuovat mukanaan kukkalaitteita, joihin liitetään jäähyväistervehdys. Tervehdys voidaan kirjoittaa nauhalle tai kortille. Varsinkin läheisten tervehdykset voivat olla vapaamuotoisia.

Adressit

Adressi lähetetään tavallisesti silloin, kun ei päästä itse osallistumaan hautajaisiin. Adressin tekstissä tärkeintä on huomioda vastaanottaja ja kertoa lähettäjän tunteista. Teksti voi olla hyvinkin henkilökohtaista. Tavallista on kiittää yhteisistä hetkistä tai muistella yhteisiä kokemuksia.

Lehti-ilmoitukset

Kuolinilmoituksen tekeminen ei ole välttämätöntä, mutta se on perinteikäs tapa muistaa vainajaa ja tiedottaa tämän poistumisesta yhteisön jäsenille. Kauttamme voit lähettää ilmoituksen paikallislehteen julkaistavaksi. Ilmoitusten hinnat vaihtelevat lehden mukaan.

Muistokirjoitukset

Muistokirjoitus esittelee vainajan elämän vaiheet. Se julkaistaan tavallisesti paikallislehdessä tai sen verkkosivuilla. Tavallisesti muistokirjoituksessa mainitaan vainajan synnyin- ja kuolinaika, uran merkittävät hetket, merkitys yhteisölle sekä perheenjäsenet. Muistokirjoituksessa voidaan myös kertoa hautajaisten aika ja paikka.

Suunnittele hautajaiset Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu